Teeville

0

Onze slogan “Not your usual clothing brand” kan je vrij letterlijk nemen. Teeville is namelijk de verzamelnaam van alle creatieve T-shirtuitspattingen van Kevin Celis. En omvat tegenwoordig meer dan alleen een T-shirtlijn.

T-shirts, daar draait het ten huize Celis allemaal om. In zijn kinderjaren groeide Kevin op boven de kledingzaak van zijn moeder, wat alleen maar zijn passie voor textiel ten goede kwam. Als grafisch student lanceerde Kevin, onder zijn alterego Killboy, met succes zijn eerste designs op T-shirts. Hij bracht zodoende veel tijd door in diverse zeefdrukkerijen. Door de automatisering van het zeefdruk procedé werd het echter steeds moeilijker om een zeefdrukker te vinden die “out of the box” wou en/of kon denken. En dat is net wat een designer zoekt. 

In 2007 kreeg Kevin het idee om een zeefdrukinstallatie te bouwen. Hiervoor deed hij beroep op manusje-van-alles, zijn broer Colin. Het gekke idee bleek te werken en de QT Factory (Q staat voor Quality en T voor T-shirts) was geboren. Vijf jaar later werden de broers genomineerd voor de Urban Crafts Award en pakten met hun eigenzinnige ambacht de 2de plaats.

In maart 2011 ging Teeville voor het eerst online als een online designplatform voor de verkoop van T-shirts met originele prints. Teeville was het resultaat van een samenwerking van enkele geweldige personen met een passie voor T-shirts. Creatievelingen konden hun ontwerpen uploaden op het platform. Daar werden de leukste concepten uit gekozen, gedrukt en verkocht. Elke week werd er een nieuw ontwerp gelanceerd. Jonge designers kwamen zo in de spotlights te staan terwijl ze zelf geen financiële risico’s moesten nemen. Niet alleen met jonge designers werkten we samen, maar ook met gevestigde waarden zoals Musketon en Titi + the German Kid.

 


Oktober 2012 kreeg Kevin de vraag om een zeefdrukworkshop te geven op locatie. Mooi gegeven, maar praktisch niet echt realistisch, daarom bedacht hij een workshop waarbij iedereen zijn eigen T-shirtdesign kon maken. Na die ene keer, kwamen er andere aanbiedingen en Teelicious workshops was een feit. Met de workshop begon hij meteen door het ganse land te trekken, maar ondertussen trok hij ook Nederland, Frankrijk en Spanje aan.

November 2012 organiseerde Flanders DC het Festival van de Creativiteit in Turnhout. Een stadsfestival waar creativiteit in de breedste zin van het woord aan bod komt. Kevin kreeg de kans om zijn eigen collectie te lanceren in het Paterspand en dat in het midden van gevestigde namen als Kuppers&Wuytens, Black Balloon en Strikks. Het event was een succes en op enkele stuks na was de collectie uitverkocht.

Anno 2014 ging het licht uit voor Teeville. De drie oprichters kregen het werk voor Teeville niet meer gecombineerd met hun vaste jobs/privéleven en trokken de stekker uit.

Tot maart 2016 was het stil rond Teeville, tot Kevin een crowdfundingcampagne lanceerde via Hello Crowd. Hij wou nieuw leven blazen in het Teeville-verhaal en kreeg een okay van het publiek: zijn crowdfunding-campagne haalde zijn doel en de weg lag daarmee open voor een heropstart.

In juni 2016 werd de nieuwe website gelanceerd, met een nieuw concept. Wat gebleven is: we bieden designers nog altijd een platform om hun kunsten te tonen. Maar wat nieuw is: we lanceren niet meer wekelijks, maar maandelijks een nieuw design. Deze ontwerpen zullen te maken hebben met een goed doel of maatschappelijk thema. Uiteraard gaat de opbrengst van de verkoop ook naar deze goede doelen.

Om alles wat gemakelijker te maken bracht Kevin na de zomer al zijn T-shirtbezigheden samen onder de noemer Teeville.

Big ups to oftewel oneindige dank aan iedereen die meewerkt(e) aan Teeville: Bert, Maksim, Lien, Joeri, Elle, Ellen, Aline, Dorien, Pim, Jeffrey, Manuel, Sam, Katja, Sofie, Jasper, Jonas, Bram, Michiel, Thiago, Caitlin, Colin, Lieze, Catherine, Joris, Daniel, Tanja, Greta, Freddy, Tine, Otis en alle designers, fans en klanten.

De heropstart van Teeville werd mogelijk gemaakt door een crowdfunding-campagne via Hello Crowd. Een hele grote dankjewel aan Lien, Greta, Colin, Freddy, Heidi, Toon, Shaun, Hugo, Bart, Heleen, Frank, Joeri, Joris, Ellen, Dieter, Vannes, Gilles, Wim, Brecht, Fabienne, Benoit, Matthieu, Marcel, Kelly, Philippe, Thomas, Maarten, Micheline, Jordy, Tuur, Toon, Tom, Timothy, Mattias, Gwen, Tim en Michiel. Zonder jullie enthousiasme was er zeker geen Teeville-revival gekomen!

Processing...

added to cart success.

added to wishlist success.