Teeville

0

Posted | by Kevin Celis

Op 19 en 20 november veroveren 183 makers de Gentse binnenstad met elk hun eigen craft. UNIZO De Makers organiseert er namelijk Maker City en dat in kader van Hands On Design, de 8ste Triënnale voor Vormgeving. En wij konden natuurlijk niet ontbreken :)

Daar we op zaterdag 19 november op Play & Produce zitten, zullen we echter enkel op zondag op Maker City aanwezig zijn. Maar we willen ook wel iets speciaals proberen.

“De straat als drukkerij”

De meeste zeefdrukkerijen zitten verscholen op industrieterreinen of in omgebouwde garageboxen. Ver weg van van het grote publiek. Met dit project brengen we de drukkerij naar het grote publiek, naar de straat, of een plein,…

En we gaan nog een stap verder, we gebruiken elementen uit de straat als ‘stempel’ voor de grafische prints op Tote Bags. Schijnbaar banale, ‘marginale’ en over het hoofd geziene dingen worden het onderwerp van een figuratieve, grafische uitdrukking. Ik heb het hier over riooldeksels, roosters,… We laten met dit performance project de toeschouwers de omgeving anders waarnemen en richten hun aandacht op dergelijke verwaarloosde structuren van de stedelijke ruimte.

Noem het ‘reversed streetart’, want het resultaat is stedelijk geïnspireerde kunst, waarbij de stad niet het canvas is, maar het onderwerp.

Dit project is gebaseerd op Raubdruckerin, die oa. actief zijn in Berlijn en Parijs.

Je vindt ons op en rond het Sint-Veerleplein te Gent en dat op zondag 20 november. Wij zullen er dan verschillende tote bags bedrukken, die we later gaan weggeven via verschillende kanalen: onze nieuwsbrief, social media,...

 

 

 

Processing...

added to cart success.

added to wishlist success.